Oudercommissie

Oudercommissie

Één van de speerpunten in ons beleid is het actief betrekken van ouders. Ouders en verzorgers zijn van harte welkom om vragen en wensen met ons te delen. Daarom heeft De Giraffe een Oudercommissie. De Oudercommissie van Kinderopvang De Giraffe heeft als doel de belangen van de kinderen en ouders zo goed mogelijk te behartigen. Bij de opvang van kinderen draait het niet alleen om het kind, maar ook om de wensen van ouders en verzorgers.
De Oudercommissie probeert de kwaliteit van het uitvoerend werk op de kinderopvang te bewaken en namens ouders invloed uit te oefenen op het beleid van de opvang, de betrokkenheid van ouders te bevorderen en eveneens de belangen te behartigen van de kinderopvang en de directie. De oudercommissie heeft een adviserende functie naar de directie op de volgende gebieden:
• pedagogisch beleid
• kwaliteit en veiligheid
• klachtenprocedure
• huisvesting
• tarieven

Oudercommissie
U kunt mailen naar oudercommissiedegiraffe@gmail.com.

De volgende personen maken deel uit van de oudercommissie:

Judith Bruggeman, voorzitter
Mijn naam is Judith Bruggeman, 36 jaar en ik ben de nieuwe voorzitter van de oudercommissie. Ik werk als  verpleegkundige op een Geriatrische Revalidatie afdeling, en tijdens deze uren zorgt de BSO dat mijn dochter  Maud (7jaar) naar school wordt gebracht en ook weer wordt opgehaald. Ze heeft het hier goed naar haar zin. Begin dit jaar stond er als vraag in de enquête van de oudercommissie of je belang had om lid te worden. Hierin heb ik aangegeven wel interesse te hebben want ik vind het belangrijk om mee te werken aan een fijne, veilige plek waar je als ouder je kind met een goed gevoel naar toe brengt.

Bij vragen en/of opmerkingen horen wij het als oudercommissie graag, en kijken we samen naar een oplossing.

Natasja Veldman, secretaris
Mijn naam is Natasja Veldman, ben lid van de oudercommissie vanaf 2017 als secretaris. Woon samen met mijn lieve vriend en hebben een zoontje, Cas (mei 2016). Cas gaat 1 dag per week naar de Wollige Wolkjes. Hier gaat hij met plezier heen. Ik ben werkzaam als werkvoorbereider/inkoper bij een verlichting producent in Vriezenveen.
Ik ben lid geworden van de oudercommissie, omdat ik het interessant vind te weten wat er speelt binnen de organisatie. Tevens hoop ik door mijn lidmaatschap een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de opvang. Ik hoop dat andere ouders hun ervaringen en suggesties met ons willen delen, zodat we met zijn allen kunnen bijdragen aan een professionele, veilige, maar bovenal een fijne plek waar kinderen zich thuis voelen.

Angelique Bosch, bestuurslid
Mijn naam is Angelique Bosch-Lambers en ben 35 jaar. Samen met mijn man Koen hebben wij 2 kinderen: Hidde (4) en Guusje (1,5). Zij gaan met veel plezier naar de BSO en het KDV van De Giraffe.
Ik ben gevraagd om lid te worden van de Oudercommissie. Het lijkt me leuk om betrokken te zijn bij allerlei zaken binnen de opvang en denk ook dat je als ouder soms een andere kijk op zaken kan hebben. Ik hoop daarin een adviserende rol te spelen en een schakel te kunnen zijn tussen de ouders en De Giraffe. Dus meld je met vragen of problemen bij één van de leden van de OC!

Jannemiek Uitzetter, bestuurslid
Als nieuw lid van de oudercommissie is me gevraagd me voor te stellen. Mijn naam is Jannemiek Uitzetter, 31 jaar, getrouwd, en moeder van dochter Fiep, die bijna 2 jaar oud is. Fiep komt spelen bij de Zonnige Zonnetjes. Aan Fiep merken wij dat ze veel plezier heeft bij de Zonnige Zonnetjes. Lekker spelen, liedjes zingen en knutselen met andere kinderen. Dit geeft ons als ouders een heel fijn en vertrouwd gevoel. Ik ben zelf werkzaam als leerkracht op een basisschool. Hoe fijn is het om te werken en te weten dat je je kind goed achterlaat! Dit vinden wij erg belangrijk, en u ongetwijfeld ook. Mochten er vragen, opmerkingen of tips zijn, dan horen wij dit als oudercommissie graag!

Inge Bosch, bestuurslid

Marleen Jansen, bestuurslid

De oudercommissie vraagt u een bijdrage te leveren voor het organiseren van minimaal één activiteit per jaar. De bijdrage bedraagt € 12, – per gezin, per jaar. De oudercommissie is aangesloten bij BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang.